contact@trifgarden.ro
+40 787 800 690

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa iti amenajezi o gradina

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa iti amenajezi o gradina

Posted by: admin
Categorie: Amenajari de Exterior

Daca in trecut, un spatiu generos, frumos amenajat in aer liber, unde sa ne putem bucura de natura, verdeata si aer curat reprezenta un capriciu, astazi acest lucru reprezinta o dorinta din ce in ce mai pregnanta in randul familiilor moderne si nu numai.

Amenajarea unei gradini dupa propriile dorinte ne poate aduce mari satisfatii, mai ales daca am decis sa construim casa tocmai pentru a ne bucura de o gradina frumos amenajata, caci, fara gradina, o casa nu este mai mult decat un apartament construit pe pamant.

Desi poate este greu de crezut, amenajarea unei gradini nu este atat de usoara precum ar parea, de multe ori reprezentand o provocare pentru orice arhitect. Gradina nu este doar un spatiu frumos verde, de multe ori plin de culoare si mirosuri imbietoare, ci este un spatiu la fel de important precum fiecare camera a casei noastre. Daca in casa trebuie sa tinem cont de culori, amplasarea ferestrelor si multe alte lucruri, la fel si in gratina trebuie sa tinem cont de ergonomia spatiului si amplasarea elementelor precum foisorul, gratarul, piscina, spatiul de gradinarit, tipul de plante alese, pozitionarea lor etc..

Toate aceste lucruri definesc frumusetea si functionalitatea unei gradini si fac diferenta dintre o gradina amenajata in mod corect si una amenajata in mod aleatoriu.

 

Cum sa imi amenajez gradina?

Gradinile pot fi amenajate in diferite stiluri, de multe ori stiluri care sa se potriveasca cu interiorul casei. Fie ca preferam stilul modern cu ale sale finisaje drepte, cu forme precise si clar definite, fie preferam stilul clasic si ne orientam spre gradini inspirate din stiluluri traditionale precum gradinile frantuzesti, japoneze, englezesti, etc..

Sigur ca, tipurile de mai sus sunt stiluri generice, pentru ca in realitate nu de multe ori intalnim gradini care sa respecte in totalitate stilul ales. De multe ori gasim gradini inspirate din mai multe stiluri, cu elemente specifice diferitor stiluri imbinate insa in mod creativ si oferind o gradina placuta privirii.

Pe langa alegerea stilului si a elementelor pe care le dorim, un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este iluminatul, care conteaza foarte mult pe perioada noptii si care asigura o atmosfera relaxanta dupa o zi obositoare la serviciu.

 

Elemente de care sa tii cont cand iti amenajezi gradina

Atunci cand ne decidem sa amenajam gradina trebuie sa tinem cont de foarte multe lucruri. Incepand cu pozitionarea casei, a garajului, a plantelor pe care le dorim si chiar a aleei din curte pana la zona unde amplasam gratarul, unde va fi foisorul si ce tip de plante se potrivesc cu fiecare parte a gradinii.

Primul lucru de luat in vedere il reprezinta zidurile, fie cel al casei, al garajului sau chiar pozitionarea gardului. Spre exemplu, zidul casei este nepotrivit pentru plantele care iubesc umbra, pentru plantele cu frunze mari si catifelate, in schimb este perfect pentru plantele care adora caldura.

Un alt lucru de care trebuie sa tinem cont il reprezinta pozitionaea soarelui fata de gardul gradinii. Daca gardul este prea inalt si pozitionarea sa umbreste o mare suprafata din gradina, atunci acesta va opri dezvoltarea plantelor din zona respectiva, mai ales daca sunt plante iubitoare de lumina si caldura. In schimb, plantarea unor arbusti ornamentali carora le plac umbra va fi alegarea perfecta.

Cam atat pentru astazi. Nu uita, daca vrei mai multe de la design-ul casei tale, al biroului tau sau de la spatiul care te inconjoara, contacteaza-ne pentru a primi o oferta personalizata potrivita nevoilor tale!

Author: admin

Lasă un răspuns